Inzameling banden

De banden worden door eigen moderne transportmiddelen bij de aanbieder afgehaald. Bra-Band Recycling B.V. geeft de aanbieder bij elke lediging een genummerde begeleidingsbon met ontheffings en afvalstroomnummer waar tevens het aantal opgehaalde banden vermeld staan. Wij registreren en dragen bij aan de wettelijke eisen volgens de wet milieubeheer.

Bra-Band Recycling B.V. stelt wanneer noodzakelijk een bandencontainer of bandenrek beschikbaar voor het opslaan van de oude banden. Door de overheid wordt steeds sterker aangedrongen op hoogwaardig hergebruik van autobanden. De Bra-Band Recycling-container is hierop het beste antwoord. Deze overal gemakkelijk te plaatsen container biedt u de mogelijkheid om ruim 150 banden brandveilig en milieuvriendelijk op te slaan.

Welk emballagetype voor het opslaan van uw gebruikte banden het meest geschikt is, hangt af van het aantal banden dat uw bedrijf jaarlijks verwisselt.

0 tot 400 banden per jaar
De gebruikte personenwagenbanden worden met de hand geladen en gratis afgevoerd, minimaal 50 stuks per inzamelopdracht.

400 tot 800 banden per jaar
De leverancier ontvangt van Bra-Band Recycling een bandenrek in bruikleen. Het verrijdbare bandenrek is geschikt voor 80 personenwagenbanden. De afmetingen van het bandenrek zijn 234 x 138 x 224 cm (L x B x H).

800 en meer banden per jaar
De leverancier ontvangt van Brabant Recycling een bandencontainer in bruikleen. De bandencontainer is volledig afgesloten en geschikt voor 150 personenwagenbanden.